Türkiye’nin en sevilen ayçiçek yağı Yudum ve Tohum Derneği’nin 4 sene önce başlattığı sosyal sorumluluk projesinde büyük bir başarı elde edildi. Tamamen milli olanaklarla geliştirilen, topraklarımızda denemeleri gerçekleştirilen ve halihazırda ekilmekte olan ayçiçek tohumlarına göre daha verimli olduğu kanıtlanan YDM 2239 yerli ayçiçek tohumu Türk tarımının kullanımına sunuldu.
Türkiye’nin en sevilen ayçiçek yağı Yudum’un, Tohum Derneği ile başlattığı Yerli Ayçiçeği Tohumu Geliştirme ve Çiftçi Destekleme Projesi’nin dördüncü yılına girildi. 2021’de başlayan proje, Trakya, Konya ve Adana’da yapılan deneme ekimlerinin ardından bu yıl Eskişehir’de devam ediyor.
Yudum Egemden ve Tohum Derneği iş birliğinde başlatılan Delice Zeytin Ağaçlarının Aşılanarak Ekonomiye Kazandırılması ve Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi’nin ikinci yılında Kuşadası Kirazlı Köyü’nde çiftçilerle buluşuldu. Buluşmada, aşılanan binlerce delice zeytin ağacı, çiftçilere sahiplendirildi.
Savola Gıda, börek ve pastane ustalarının kuru poğaça üretiminde zaman tasarrufu sağlamaları ve işlerini kolaylaştırmaları için Vala Bella Rende Rende’yi piyasaya sundu. Hazır rendelenmiş ürün formuyla kullanıma sunulan Vala Bella Rende Rende, ustaları halihazırda kuru poğaça yapımında kullandıkları yağları rendeleme zahmetinden kurtaracak.
Türkiye’nin en sevilen ayçiçek yağı Yudum ile Tohum Derneği’nin geçen yıl başlattığı Yerli Ayçiçeği Tohumu Geliştirme ve Çiftçi Destekleme Projesi ikinci yılında Konya’da devam ediyor. Konya’da Yağlıbayat köyü, Gözlü Tarım İşletmesi Müdürlüğü, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü uygulama sahalarında deneme ekimleri yapıldı
Yudum ve Tohum Derneği’nin başlattığı Yerel Ayçiçeği Tohumu Destekleyici Sosyal Sorumluluk Projesi’nde ikinci yıla girildi. Geçen yıl Trakya’da yapılan ilk deneme ekimi sonrası proje, bu yıl da Konya’da devam ettirilecek. Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Karatay Ziraat Odası teknik desteği ile yürütülen projede Konya’daki çiftçilerimize ayçiçeği tohumu dağıtıldı.
Yudum, yarım asırlık zeytinyağı üretim tecrübesi ile Türk zeytinyağının kalite ve lezzetini uluslararası arenada tanıtmaya devam ediyor. Yudum Egemden Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı, 2022’nin ilk yarısında Olive China, Olive Japan, EVO, Master of Olive Oil ve Londra Uluslararası Zeytinyağı Yarışmalarında ödülleri topladı.
Yarım asırlık zeytinyağı bilgi ve tecrübesi ile Yudum Egemden, Tohum Derneği iş birliğinde Delice Zeytinlerinin Aşılanarak Ekonomiye Kazandırılması ve Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi’ni başlattı. İzmir, Muğla ve Balıkesir Orman Bölge Müdürlüklerinin desteği, İzmir Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nün teknik konularda katkısıyla yürütülen projenin tanıtımı Manisa Davutlar Köyü’nde yapıldı.
Yudum ve Tohum Derneği iş birliği ve Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik desteği ile ‘Yerel Ayçiçeği Tohumu Destekleyici Sosyal Sorumluluk Projesi’ başladı. Yüksek verimli yerel tohum geliştirilmesi ve çeşitliliğin artırılması noktasında dönüm noktası olan proje dahilinde ilk hasat 16 Eylül Perşembe günü, Tekirdağ Muratlı’da yapıldı.
Egemden cam şişeleri, zarif tasarımı ile dünyaca ünlü tasarım ödülü iF Design Awards’da gıda kategorisinde en iyi ürün tasarımı seçildi.
89 ülkede faaliyet gösteren ve ülkelerin en iyi markalarını seçen Superbrandsworldwide, 2016 yılı çalışmasını tamamladı. Lezzetli sofraların baş kahramanı Yudum, Türkiye'nin 'Süper Marka'ları listesine seçilerek başarılarına bir yenisini daha ekledi.
Türkiye’nin en sevilen lider sıvıyağ markası Yudum, herkesin bir arada olduğu geleneksel iftar sofralarına lezzet katacak.
Yudum Egemden zeytinyağları, Türk zeytinyağının uluslararası platformlarda tanıtılması adına büyük bir önem taşıyan London International Olive Oil Competitions tarafından 3 farklı ödüle layık görüldü.
Faaliyet gösterdiği bölgede sektörün lider konumunda olan Savola Gıda, dünyanın her yerinden iş mükemmelliğini tanımlamak üzere düzenlenen International Business Excellence Awards’da Food&Beverage kategorisinde ödüllendirildi.
Türkiye’nin en büyük sıvı yağ üreticisi Savola Gıda, sıvı yağ pazarındaki başarısının yanı sıra uzun yıllardır Türkiye’de zeytinyağı üretiminde ülkenin en büyük markalı zeytinyağı ihracatçısı konumunda olmaya devam ediyor.
Egemden iki yeni gurme ürününü zeytinyağını tutkunları ile buluşturuyor. Trüf ve çikolata aromalı Egemden zeytinyağları sofralarınızı lezzet şölenine dönüştürecek.
30 yıl önce lezzet yolcuğuna Ayvalık’ta başlayan ve Türkiye’nin en sevilen lider sıvıyağ markası Yudum, hikâyesine 2017’de hayata geçirdiği doğduğu toprakların bereketini, ruhunu, lezzetini yansıtan Yudum Egemden zeytinyağı ile devam ediyor.
Türkiye’de büyük önem taşıyan Ambalaj Ay Yıldız Ödülleri’nde Yudum Egemden Zeytinyağları,Egemin Bereketi Kadının Emeği projesi ile özel olarak tasarlanan cam şişeleri ile Lüks Ambalajlar Kategorisi’nde, Ümit Ünal tarafından tasarlanan gurme seri cam şişeleri ile Gıda Kategorisi’nde Altın Ödüle layık görüldü.